Начин на приготвяне
Пуснете фурната да загрява до 200 градуса. Измийте и подсушете месото, ако има излишни ципички ги отстранете.
Запечатайте в нагорещен на силен огън грил тиган с лъжичките зехтин всеки от стековете до тъмен златист загар, след това веднага, както са си в същия тиган, ги пъхнете във загрялата вече до 200 градуса фурна.
Ако вашият тиган не е с метална дръжка и не е подходящ за фурна, трябва да ги прехвърлите в тавичка. Печете 3-4 минутки.
В тенджерка загрейте сметаната на умерен огън.
Сипете 5-6 с.л. от сосчето, пуснато от месото при печенето. Добавете черния пипер, сол на вкус и щом сосчето закъкри бъркайте 3-4 минутки.
През това време е добре месото да стои завито във фолио.
Щом сосчето е готово, разпределете телешкото на порции и всеки стек поръсете със сол (за предпочитане едра, люспеста) и залейте с малко сос. Останалия поднесете отделно, за да може всеки на масата да си добавя колкото желае допълнително.
Крехкият Телешки Стек на Фурна е готов.
Забележка:
Степента на изпичане на пържолите в рецептата е леко алангле, затова ако не сте му почитатели гответе месото малко по-дълго във фурната, но имайте предвид, че това ще бъде за сметка на крехкостта му - колкото по-препечено е телешкото, толкова по-сухо и жилаво ще е.
Добър апетит!
Коментари