Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Дробчета с кромид лук и масло

Дробчета с кромид лук и масло

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Дробчета с кромид лук и масло
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
04/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусни дробчета с лук и масло - ароматът се усеща от входната врата"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 3 големи глави кромид
  • черен пипер - 1 чаена лъжичка
  • чубрица - 1 чаена лъжичка сушена
  • сол - на вкус
  • масло - 1/2 пакетче от 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити дробчета се овкусяват с черния пипер, солта и чубрицата.

Лукът се реже на тънки полумесеци, поръсва се със щипка сол и се претрива.

Дробчетата и лукът се сипват в тавичка, разбъркват се добре. Отгоре се слага маслото, нарязано на дребни парченца.

Мезето се пече се около 20 минути, като от време на време се разбърква.

Дробчетата с кромид лук и масло са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: