Начин на приготвяне
В купа разбъркваме съставките за пълнежа на рулото: 1 ч.ч. сварен ориз, около 3 пълни супени лъжици карфиол – бонзайчета (сварен със сол и отцеден или от буркан – консервиран със сол) и 2 с.л. краве масло, заедно с подправките: хималайска сол - на вкус и 2-3 щипки смлян черен пипер.
В отделна купичка чукваме 2 домашни яйца, овкусяваме с 2-3 щипки хималайска сол, щипка къри, по половин к. лъжичка куркума и черен пипер, 1-2 щипки смлян кимион.
Изпържваме яйчената палачинка в тиган с незалепващо керамично покритие, горе долу по 3 минути от всяка страна. Вече златиста я постиламе в плитка чиния.
Ориза изсипваме в тигана след палачинката и изпържваме за 3-5 минути. Разстиляме го на равномерен пласт върху палачинката. Започваме да навиваме рулцето с леко притискане.
Нарязваме го с навлажнен тънък остър нож, за да не лепи ориза по него. От рулото се получават около 10-12 бр. кръгчета.
Подреждаме ги в чиния и поднасяме по желание с любим млечен сос или домашна майонеза. Нежно яйчено руло с пълнеж от ориз и карфиол.
Чудно Вкусно!