Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Яйчено руло с лопуш

Яйчено руло с лопуш

Яйчено руло с лопуш
Снимка: Илиана Първанова
1 / 16
03/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
1
"Ако знаете само колко лесно се прави и колко е вкусно - веднага ще приготвите едно"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • хималайска сол -   1/2 ч.л. равна
  • черен пипер - 2 - 3 щипчици смлян
  • лопуш - 15 бр. средно малки листа
  • шарлан - 3 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвянето на вкусно яйчена руло не е трудна задача. За целта ни трябва тиган с незалепващо покритие.

Разбъркваме в купа с вилица три яйца. Овкусяваме ги с хималайска сол и черен млян пипер. Попарваме листата с гореща вода, след миг, като омекнат, ги изцеждаме и нарязваме на много ситно.

Вече нарязания лопуш отцеждаме и леко изстискваме от сока, като притискаме с ръка. Прибавяме ги към яйцата и разбъркваме. Сипваме в тигана шарлан и щом се загрее - изсипваме сместа.

Когато яйчената палачинка започва да се стяга от долната страна, а отгоре още е леко сурова, изключително бавно и внимателно прегъваме постепенно, за да се оформи руло.

Със силиконова шпатула притискаме и задържаме за кратко, за да се слепи и оформи. Ако се налага, добавяме още малко шарлан - желателно е да не залепва по тигана. Въртим от всички страни, за да се изпържи равномерно до златист цвят.

Поднасяме в красива чиния, нарязани кръгчета - малки рулца.

Изключително интересни рисунки се оформят във вътрешността на рулцата от лопуша!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivanova
Ivanova
Изглежда интересно и вкусно разбира се
06.04.2019 11:46