Начин на приготвяне
Компотът от круши е домашно приготвен с обелени и нарязани на средни парчета плодове.
В купа разбъркваме яйцата с кафявата кристална захар и шарлана. Добавяме содата, ароматизираме с ванилията и наливаме сока от компота.
Пресяваме пълнозърнестото и царевичното фино брашно през сито и постепенно ги сипваме към сместа, разбърквайки с телена бъркалка, до получаване на гладка „пишеща” хомогенна консинстенция.
Намазваме с шарлан малка кръгла тавичка (около 25 см диаметър) и поръсваме с царевично брашно.
Разстиламе половината от сместа за сладкиша, поръсваме крушите от компота – нарязани на още по-ситни парченца) и разпределяме равномерно отгоре и втората част от течното тесто, така че да няма плодчета на повърхността.
Печем плодовия сладкиш на 180 градуса за около 25-30 минути.
По желание поднасяме с плодов сок от пресни круши или смлян компот на нектар.
Изумително лесен плодов сладкиш с компот от круши за нежна следобедна закуска!
Коментари