Вкусното парфе с ябълки и круши

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
30
152
101
34
06/04/2020
"Всеки ден е малко по-специален, щом на масата се появи това парфе с ябълки и круши "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо341
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме крема за нашето вкусно парфе, като течната сладкарска сметана разбиваме до получаването на хомогенна смес.

Добавяме заквасената сметана, пудрата захар и ванилията, като продължаваме да разбъркваме.

Разтваряме 2 пакетчета желатин на водна баня според указанието на пакетчетата и добавяме към сместа.

В подходяща форма с отделящо се дъно нареждаме 1 ред бишкоти. Върху тях слагаме половината от приготвения крем. Отгоре - отново бишкоти и върху тях останалия сметанов крем.

Поставяме бишкотената торта за половин час в хладилник, за да се стегне. През това време нарязваме на филийки ябълката и крушата, с които украсяваме нашето парфе.

Разтваряме другите две пакетчета желатин на водна баня и към тях добавяме 1 ч.ч. домашен компот.

Така приготвената течност изсипваме върху наредените плодове и слагаме готовото парфе в хладилник да престои 1 нощ.

На следващия ден махаме страните на формата и можем да се насладим на великолепния вид на нашето уникално вкусно парфе с ябълки и круши.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар