Начин на приготвяне
Приготвяме крема за нашето вкусно парфе, като течната сладкарска сметана разбиваме до получаването на хомогенна смес.
Добавяме заквасената сметана, пудрата захар и ванилията, като продължаваме да разбъркваме.
Разтваряме 2 пакетчета желатин на водна баня според указанието на пакетчетата и добавяме към сместа.
В подходяща форма с отделящо се дъно нареждаме 1 ред бишкоти. Върху тях слагаме половината от приготвения крем. Отгоре - отново бишкоти и върху тях останалия сметанов крем.
Поставяме бишкотената торта за половин час в хладилник, за да се стегне. През това време нарязваме на филийки ябълката и крушата, с които украсяваме нашето парфе.
Разтваряме другите две пакетчета желатин на водна баня и към тях добавяме 1 ч.ч. домашен компот.
Така приготвената течност изсипваме върху наредените плодове и слагаме готовото парфе в хладилник да престои 1 нощ.
На следващия ден махаме страните на формата и можем да се насладим на великолепния вид на нашето уникално вкусно парфе с ябълки и круши.