Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Парфе»Вкусното парфе с ябълки и круши

Вкусното парфе с ябълки и круши

Еми АвджиеваЕми Авджиева
Чирак
30164100
Вкусното парфе с ябълки и круши
Снимка: Еми Авджиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Всеки ден е малко по-специален, щом на масата се появи това парфе с ябълки и круши"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет
  • ябълки - 1 бр.
  • круши - 1 бр.
  • сметана - 500 мл сладкарска
  • заквасена сметана - 300 мл
  • пудра захар - 5 - 6 с.л.
  • ванилия - 1 п.
  • желатин - 4 пакетчета
  • компот
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме крема за нашето вкусно парфе, като течната сладкарска сметана разбиваме до получаването на хомогенна смес.

Добавяме заквасената сметана, пудрата захар и ванилията, като продължаваме да разбъркваме.

Разтваряме 2 пакетчета желатин на водна баня според указанието на пакетчетата и добавяме към сместа.

В подходяща форма с отделящо се дъно нареждаме 1 ред бишкоти. Върху тях слагаме половината от приготвения крем. Отгоре - отново бишкоти и върху тях останалия сметанов крем.

Поставяме бишкотената торта за половин час в хладилник, за да се стегне. През това време нарязваме на филийки ябълката и крушата, с които украсяваме нашето парфе.

Разтваряме другите две пакетчета желатин на водна баня и към тях добавяме 1 ч.ч. домашен компот.

Така приготвената течност изсипваме върху наредените плодове и слагаме готовото парфе в хладилник да престои 1 нощ.

На следващия ден махаме страните на формата и можем да се насладим на великолепния вид на нашето уникално вкусно парфе с ябълки и круши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: