Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кексчета с шоколадова глазура и ягоди

Кексчета с шоколадова глазура и ягоди

Кексчета с шоколадова глазура и ягоди3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
18
"Дори и да сте хапнали повечко на обяд или вечеря, винаги ще се намери място за поне едно от тези кексчета"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 100 г
  • захар - 1 1/3 ч.ч.
  • прясна мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1/2 п.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • За глазурата
  • черен шоколад - 100 г
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • сметана - 4 с.л. сладкарска
  • За гарниране
  • ягоди - свежи
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците с щипка сол на гъст сняг. Добавете постепенно захарта и продължете разбиването.

Добавете и жълтъците. Разбийте до хомогенност.

Прибавете прясното мляко, като предварително сте прибавили содата бикарбонат към него/млякото трябва да престои 15-20 минути със содата/.

Добавете разтопеното масло и пресятото какао. Разбъркайте сместа за мъфините.

Добавете брашното заедно с бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.

Ако сместа ви се окаже рядка, добавете още малко брашно, ако е гъста - разредете с малко мляко.

Това може да се дължи на различните чаши, с които се измерват количествата, но това не е фатално.

Разпределете сместа за какаовите мъфини в книжни капсули, предварително поставени в гнезда за мъфини.

Не пълнете капсулите - количеството трябва да е около 1/2 от обема, който събират.

Изпечете във фурна до 180 градуса.

Готовите вкусни кексчета охладете.

Направете глазурата, като разтопите шоколада на водна баня. Добавете заквасената сметана, разбъркайте енергично, след което добавете и сладкарската сметана.

Разбъркайте до получаването на гладка, хомогенна смес.

Намажете кексчетата и гарнирайте с парченца свежи ягоди.

Поръсете кексчета с шоколадова глазура и ягоди с шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: