Начин на приготвяне
Агнешкото месо се измива добре и се натрива със сол, черен и червен пипер.
Слага се в тава или в глинен гювеч, около месото се слага нарязаният на четвъртини лук и накълцаните на ситно мента и джоджен, бахарът и дафиновите листа.
Налива се вода, която да покрива месото 2-3 пръста.
Ако ще се пече в тава, се покрива с фолио, а ако ще се готви в гювеч, се захлупва.
При необходимост по време на печенето на агнешкото на фурна може да се долее още вода.
Пече се 2.5 ч във фурна загрята на 160°C, след това се пече още 20 мин без капак за да придобие хубав загар.
Приятен апетит с това вкусно печено агнешко в гърне.
Страхотна рецепта за агнешко печено, в която ще се влюбите!