Печено агнешко в гърне

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Печено агнешко в гърне3 / 3
06/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6
"Имаме си чудно агнешко в гърне - ще опитате ли"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2.5 кг
  • лук - 3 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. сушен или 1/2 връзка пресен
  • мента - 1/2 връзка прясна
  • сол
  • бахар - 6 - 7 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се измива добре и се натрива със сол, черен и червен пипер.

Слага се в тава или в глинен гювеч, около месото се слага нарязаният на четвъртини лук и накълцаните на ситно мента и джоджен, бахарът и дафиновите листа.

Налива се вода, която да покрива месото 2-3 пръста.

Ако ще се пече в тава, се покрива с фолио, а ако ще се готви в гювеч, се захлупва.

При необходимост по време на печенето на агнешкото на фурна може да се долее още вода.

Пече се 2.5 ч във фурна загрята на 160°C, след това се пече още 20 мин без капак за да придобие хубав загар.

Приятен апетит с това вкусно печено агнешко в гърне.

Страхотна рецепта за агнешко печено, в която ще се влюбите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: