Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с телешко рагу

Паста с телешко рагу

Паста с телешко рагу2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 300 г мляно
  • лук - 1 глава бял
  • целина - 30 г корен+листа
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 1 шише домашен
  • индийско орехче - 1 бр. (цялото настъргано на момента)
  • сол
  • черен пипер
  • канела
  • червено вино - 50 мл
  • паста - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, целината и морковът се задушават в зехтин с щипка сода (тя ще предотврати пърженето), добавя се месото и подправките.

Бърка се непрекъснато, за да не се “слепи” телешката кайма.

Добавяме канелата и индийското орехче, след това виното и доматения сок.

Оставят се да поврят на слаб огън за около 5-10 мин.

Междувременно се сварява пастата, прецежда се и се добавя към телешкото рагу.

Пастата с телешко рагу може да поръсите с малко зехтин, магданоз и пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: