Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Телешко рагу с паста

Телешко рагу с паста

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Телешко рагу с паста
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Нямаме нищо против да прескочим до Италия, макар и така"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 гр. телешка
  • наденица - 150 гр. пушена свинска
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 бр, малка
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 лъжица
  • домати - 2 консерви, малки, белени
  • червено вино - 100 мл.
  • телешки бульон - 1 бр. кубче
  • морска сол
  • зехтин
  • босилек
  • сирене - настъргано (кашкавал)
  • паста - 400 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно лука, моркова, целината, праз и чесъна.

Съдържанието на наденицата извадете от червото и добавете към каймата.

В загрят зехтин запържете лука, докато стане прозрачен. Прибавете моркова и целината и след няколко минути и чесъна, праза, дафиновия лист и доматеното пюре. Пържете всичко заедно няколко минути докато омекне празът.

Добавете месото и наденицата, а когато променят цвета си, долейте виното и нарязаните белени домати със сока и кубчето бульон.

Похлупете и задушавайте на тих огън около 60 минути.

Пастата сгответе според описанието на опаковаката, оцедете от водата и смесете с рагуто.

Сервирайте веднага ястието Телешко рагу с паста, поръсено с пресен босилек и настъргано сирене (кашкавал).

Насладете се на рецептата от италианската кухня!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: