Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладката вода. Добавете лимоновата кора, меда и маслото и разбъркайте.
Започнете да добавяте на части брашното и замесете меко тесто.
Оставете го да почине за 30 мин, след което го разточете на тънка кора, изрежете от нея лентички и ги увийте около формички за фунийки.
Подредете в покрита с хартия за печене тава и печете в предварително загрята на 200°C фурна за 18-20 мин.
За крема разтворете 3 с.л. брашно в 300 мл прясно мляко и прехвърлете в тенджерка на котлона.
Добавете 1 с.л. мед, лимоновия сок, пудрата захар и 1 пакетче ванилия.
Бъркайте непрекъснато до сгъстяване на лимоновия крем (5-6 мин.).
Накрая добавете и маслото към крема за фунийки. Разбъркайте и махнете от огъня.
С готовия крем напълнете фунийките.
По желание залейте с карамелена глазура.
Съхранявайте лимонените фунийки в хладилник.