Начин на приготвяне
Започваме с изчистването на прясната коприва много добре, че не се знае какви боклуци може да има при брането, след което се измива добре под течаща вода и се слага в една голяма тенджера да заври.
Варената коприва се изцежда от водата и се накълцва добре.
В друга тенджера се слага малко олио и се прибавя накълцаната коприва и се запържва за малко, след което се прибавя булгурът и отгоре се долива студена вода.
Слагаме сух червен пипер.
След като вече булгурът е сготвен, се прибавя вътре 1 литър мляко и се започва едно бъркане на пролетната каша.
Ако оставим - или кипва, или залепва за дъното.
След около половин час бъркане се е сгъстила и посоляваме и подправяме и оставяме да изстине.
В малка купа разбиваме кисело мляко с чесън.
Слагаме в една купа от копривената каша и заливаме киселото на мляко с чесън.
За финал на мамината каша от коприва поръсваме малко лют пипер отгоре.