Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от коприва»Тракийска копривена чорба без ориз

Тракийска копривена чорба без ориз

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
3725448
Тракийска копривена чорба без ориз
Снимка: Michaela Berova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • коприва - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • пащърнак - 1 малък корен
  • целина - 1/4 малка глава (по желание)
  • магданозен корен - 1 по желание
  • червен пипер - 1 с.л. с върх
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • олио
  • за гарниране
  • пресен чесън
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лук се скълцва ситно, морковът и другите корени се настъргват, копривата се попарва и се нарязва.

В тенджера се загрява олиото и се слага лукът да се задуши, към него се прибавят настърганите корени и се задушават, докато не променят цвета си - лукът леко покафенява, а морковът избледнява.

Добавя се червеният пипер и се разбърква добре около минута, след което се слага копривата. Разбърква се добре и се залива литър и половина вода.

Копривената чорба се кипва и се вари 5 до 10 мин.

Накрая се добавя стритият джоджен.

Тракийската копривена чорба без ориз се сервира топла, гарнирана с пресен чесън и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: