Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от коприва»Копривена чорба с картофи

Копривена чорба с картофи

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Копривена чорба с картофи
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • коприва - 3 шепи, нарязана
  • картофи - 4 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимонов сок - на половин
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се бланшира, като се пуска във вряща вода, за да се попари и да не жили.

След 2-3 минути се изплаква и се реже на ситно.

В тенджера се сипва чиста вода и се слагат картофите, нарязани на кубчета и лука.

След 10-тина минути се добавя и копривата и чорбата се вари до готовност.

Пет минути преди да я свалим от котлона, се слагат фиде, олио и черен пипер.

От яйцето и киселото мляко се прави застройка и към нея се добавя лимоновият сок и ситно нарязаният магданоз.

Когато копривената чорба се поохлади, се сипва застройката, като първо към нея се добавят няколко лъжици от бульона, за да не се пресече копривената чорба с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: