Зелен пастет

Зелен пастет
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Нямаме търпение да хапнем няколко филийки с този страхотен зелен пастет"

Необходими Продукти

  • грах - 6 - 7 с.л. от буркан
  • тиквени семки - 1 с.л. богата
  • лапад - 15 листа
  • джоджен - 5 пресни стръка
  • пресен лук - няколко перца
  • пресен чесън - няколко перца
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • хималайска сол - ½ равна ч.л. на вкус
  • черен пипер - 2 щипки, смлян
  • марината - 6 - 7 с.л. от граха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пролетна рецепта за веган пастет с много приятен лек чеснов привкус.

В каната на мощен блендер или нутрибулет (1000 W), сипваме сварения грах – стерилизиран в буркан.

Към него добавяме нарязан лапада, на който предварително сме отрязали дръжките и сме попарили листата с гореща вода.

Сипваме и нарязаните прясно набрани стръкове джоджен и перцата пресен лук и чесън.

Заливаме с 1 богата супена лъжица сусамов тахан, тиквените семки и овкусяваме с фина хималайска сол – на вкус и смлян на мелничка черен пипер – 2-3 щипки.

Сипваме около 6-7 супени лъжици от маринатата на граха от буркана и разбъркваме с лъжица.

Включваме уреда и блендираме около минута пастета от грах, до добиване на желаната гладка и фина консистенция.

Консумираме свежия дип /веган разядка/ с домашен хляб, крекери, безглутенова паста, гризинки, вегетариански крокети и други.

Чудно вкусен зелен пастет!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
харесва ми, че е веган, няма животински продукти и става за постите
11.04.2020 14:30
1