Пролетни кошнички

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
782
4k
4k
1k
3
11/04/2020
"Чудни пролетни кошнички - носим ги винаги с нас "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо646
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набираме пресните пролетни зеленини - лапад, киселец, спанак, джоджен, магданоз и пресен лук на перца. Измиваме ги старателно и ги нарязваме на ситно. В тенджерка с малко шарлан или малко водичка (колкото да покрие дъното на съда), сипваме нарязаните листа.

Овкусяваме  с хималайската сол и черния пипер и  захлупваме с капак, за да омекнат. След малко са готови. Като изстине, разбъркваме заедно с грах и едно яйце.

Всяка от фините кори за баница прегъваме на половина (от към тясната страна) и още веднъж в същата посока. Получилата се лента сгъваме на 3 равни части. Ако притискаме при прегъването, като разгънем - равномерните части сами ще се отделят, затова не е нужно да режем корите.

От всяка кора получаваме 6 квадратчета. Намазваме кръглите формички с шарлан, с помощта силиконова четчица. Всяко парченце кора също намазваме с малко шарлан. Подреждаме в 1 формичка по 4 квадрати едни върху други, като краищата им да сочат в различни посоки, за да покрием дъното равномерно.

Стърчащите крайчета прегъваме навътре и разпределяме зелената плънка - еднакво количество за всяка кошничка. Намазваме с шарлан подгънатите ръбчета на кошничките с кори от баница и печем на 180 градуса за около 25 минути. Готови са да ги поднесем - още топли от фурната. Кошничките с лапад изчезват бързо!

Пролетни кошнички с най-разнообразни градински зеленини, характерни за пролетния сезон. Хрупкави и вкусни - лека и засищаща храна. Здравословно вегетарианско предястие!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар