Начин на приготвяне
В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта, докато побелее сместа и захарта се разтопи.
Добавя се леко разтопено масло или мас, ванилия, кора от портокал за аромат и нарязани парченца от черни стафиди.
Накрая с брашното, смесено с бакпулвера, се замесва тесто, докато спре да лепне. Ако е много меко тестото, маслените сладки се разстилат и надуват - затова нареждайте на разстояние.
Тестото се оставя за 20 -30 минути на хладно, после се оформя на два фитила и се нарязва на парчета.
Оформят се топчета, всяко се топи от едната страна в кафява захар и нареждаме в тава.
Отгоре се оформя на лентички, аз ползвах уреда за нарязване на кашкавал.
Печем ароматните масленки в загрята фурна 180°C за 10 минути и готово.
Хрупкави и чудесни за похапване по всяко време!
Празничните маслени бисквити може да се съхранят в кутия до 3-4 дни.