Начин на приготвяне
В купа с миксер се разбива маслото и захарта. Добавя се жълтъкът, разбива се, докато се приеме, добавя се ванилията, солта и брашното.
Замесва се меко и нелепнещо тесто. Ако тестото не може да се събере, се добавя 1 с. л. вода, но много внимателно, капка по капка.
Разточва се между две хартии за печене около 0.6 до 0.8 см. Взима се шаблон по избор и се притиска върху тестото, за да се отбележи. С четка или с дървено шишче се отбелязват формите на шаблона.
Тестото се прибира във фризер за около 10 минути да стегне, а след това с форма по избор, кръгла или правоъгълна, се изрязват бисквитите. Оставят се на студено, докато загрее фурната.
Пече се на 170 градуса за около 10 минути или докато крайчетата им леко порозовеят.
Забележка: Може да се ползват различни молдове за шоколад и след като стегне шоколадът в тях да се залепи върху бисквитата, също и подходящи шаблони.
В момента не разполагах с готов шаблон и затова изрисувах сама фигурка, поставих върху тестото и с клечка се отбелязват очертанията. След като са готови бисквитите с бяла хранителна боя се отбелязват очертанията на фигурата.
Веселите празнични мартенски маслени бисквити са много вкусни!
Кръгла форма за изрязване на бисквитите - 7.5 см.