Начин на приготвяне
Когато избирате чушки, които ще пълните, гледайте да са месести зеленчуци. Аз винаги приготвям домашни пълнени чушки само с червени пиперки.
Измийте моркова и лука старателно с вода. Лука нарежете на ситно, а моркова минете през ренде. В предварително загрята мазнина задушете зеленчуците за около 5 минути.
Ред е да добавите и пилешкото месо. Преди да го запържите с зеленчуците, го нарежете на много ситни парченца (може и да го смелите на кайма). Разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
На финала добавете и булгура и долейте чаша вода. Оставете плънката още за около десетина минути, или докато течността се поеме от булгура.
Измийте чушките и изрежете внимателно горната им част. Всяка чушка напълнете с плънката. Не бива да се пълнят прекалено гъсто, булгурът все още не е напълно готов, и ще му е нужно още място.
Пълните чушки с булгур подредете в тавичка. Долейте една чаша с вода и сложете във фурната червените пълнени чушки. Печете на 200 градуса за 30-45 минути. Ако има нужда добавете още вода в тавата.
Рецептата за пълнени чушки за диабетици е изпълнена!