Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки за диабетици

Пълнени чушки за диабетици

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Пълнени чушки за диабетици2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 500 г червени пиперки
  • булгур - 200 г
  • пилешко филе - 500г
  • моркови - 100 - 120г
  • лук - 100 г
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато избирате чушки, които ще пълните, гледайте да са месести зеленчуци. Аз винаги приготвям домашни пълнени чушки само с червени пиперки.

Измийте моркова и лука старателно с вода. Лука нарежете на ситно, а моркова минете през ренде. В предварително загрята мазнина задушете зеленчуците за около 5 минути.

Ред е да добавите и пилешкото месо. Преди да го запържите с зеленчуците, го нарежете на много ситни парченца (може и да го смелите на кайма). Разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

На финала добавете и булгура и долейте чаша вода. Оставете плънката още за около десетина минути, или докато течността се поеме от булгура.

Измийте чушките и изрежете внимателно горната им част. Всяка чушка напълнете с плънката. Не бива да се пълнят прекалено гъсто, булгурът все още не е напълно готов, и ще му е нужно още място.

Пълните чушки с булгур подредете в тавичка. Долейте една чаша с вода и сложете във фурната червените пълнени чушки. Печете на 200 градуса за 30-45 минути. Ако има нужда добавете още вода в тавата.

Рецептата за пълнени чушки за диабетици е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: