Начин на приготвяне
Подготвените пилешки дробчета се измиват и отцеждат. Всяко дробче се овалва в сместа от брашно, царевичен грис и сол.
Редят се в намазана с олио тава, покриват се с нарязаните лук и чесън и върху тях се слагат 2-3 супени лъжици от маслото.
Пекат се около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Готовите печени дробчета се пасират на гладка смес, като към тях се добавя прясно мляко и 1 супена лъжица масло.
Ако при печенето се е отделила много вода и не е извряла, докато се сготвят, то тя не се използва, защото ще придаде горчив вкус на пастета от дробчета.
Овкусяват се с бял пипер, мащерка, и ако има нужда, сол.
Домашният пилешки пастет се слага в буркан или в купичка и се залива с останалото масло, което се разтопява.
Рецептата за домашен пастет от дробчета е идеална за оползотворяване на печени дробчета на фурна, ако са ни дошли в повече!