Начин на приготвяне
Бадемите се смилят. Пресява се брашното.
В купа се смесват киселото мляко със содата и яйцето, както и разтопеното на водна баня масло, объркат се хубаво.
Добавя се пресятото брашно и се смесва заедно с бирата и инстантното кафе на прах и бадемите плюс шоколада, който трябва да е на малки парченца колкото бобени зърна.
Цялата смес се обърква още веднъж много добре и се оставя 20 минути на стайна температура тестото за мъфини.
Допиваме си останалата бира.
Аз си ги приготвих с бира стил портър.
Във формички за мъфини (12 гнезда) се излива равномерно сместа и се пекат за 30 - 35 минути на 190 градуса с вентилатор на средния ред във фурната.
Мъфините с шоколад стават много дебели. Отгоре са като гъби и се карамелизира коричката, а отвътре са ефирни и пухкави какаови кексчета.
Чудесни мъфини с бира и кафе!