Начин на приготвяне
В 100 мл прясно мляко слагаме захарта и 1 с.л. от брашното. Размиваме с ръце маята. Разбъркваме с лъжичка. Покриваме с кърпа да шупне. Прясното мляко трябва да е леко топличко. Пресяваме брашното в купа. Вътре правим кладенче и слагаме 1 цяло яйце.
Яйцето е добре да е на стайна температура преди това. Добавяме шипка сол. После слагаме и майонезата, другите 150 мл леко топло прясно мляко. Като шупне маята, прибавяме и нея вътре. Замесваме меко тесто. Оформяме го на топка.
Слагаме го в тава. Покриваме го с кърпа да втаса за 1 час. Набрашняваме си плота и разточваме на голям кръг с помощта на точилка. Режем през средата и после всяка половина на по 6 триъгълника. Така трябва да станат 12 триъгълника.
В широката част на 6 от тях слагаме локум, а в другите 6 течен шоколад. Навиваме от широката част към върха на триъгълника. Подвиваме двата края на вътре. Нареждаме кифлите с шоколад и другите кифлички на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене.
Разбиваме си 1 жълтък и намазваме всички кифли. Кифлите с локума поръсваме и с захар. Печем на 180 градуса до готовност. Хапваме топли. Страхотен вкус имат, меки и пухкави. Получават се 12 големи кифли от тесто с майонеза. Да ви е сладко!
Коментари