Начин на приготвяне
Разбиват се с миксер яйцата със захарта, добавя се кисело мляко с разбит в него бакпулвер, да шупне, олио, ванилия, какао и накрая брашното. Бърка се, докато се получи кексова смес.
Печем какаов блат за торта в тава с диаметър 24 см, върху хартия за печене, в загрята фурна на 180 градуса. Печем за 25-30 минути, правим с проба с клечка - трябва да е суха, за да е готов блатът.
Приготвя се вкусен крем за торта, като се разбива кисело мляко, заквасена сметана и пудра захар с ванилия, без миксер, а с тел.
Плодовете се нарязват. Бананът - на тънки кръгчета, портокалът - на парченца, кивито - на кръгчета.
Блатът се нарязва на три части. Поставя се една кора в чиния, намазваме я с крем, отгоре редим банан, следва кора, крем, портокал, трети блат, крем и отгоре нареждаме киви и декорация с парчета портокал.
Поръсваме с шоколадови пръчици готовата плодова торта.
Желатинът се разбърква в сока от компот и оставяме да се стегне. След 15 минути се разтопява в микровълнова фурна за 15 секунди, и с четка се намазва върху тортата с киви и портокали.
Стените се посипват с натрошени бадеми, смесени с изрезки от блатовете. Охлаждаме 1 нощ преди да нарежем за празника.
Приготвях я за своя имен ден на Цветница! Бъдете живи и здрави, мили цветенца! Не пропускайте да се насладите на Плодова торта за Цветница.
Коментари