Начин на приготвяне
Пригответе крема с прясното мляко според указанието.
Разбийте сметаната и я прибавете към крема. Разбъркайте заквасената сметана със захарта. Добавете към крема и разбъркайте внимателно.
Пригответе форма 20-22 см. Потопете леко бисквити в млякото и ги подредете по края на формата. Направете блат с половината от изрезките и сиропирайте с мляко.
Изсипете 1/2 от крема и покрийте с останалите изрезки. Пак сиропирайте, изсипете част от крем и поръсете с плодовете (ягодите нарежете на кубчета). Покрийте ги с останалия крем и загладете.
Оставете в хладилника за 1 час да стегне. Извадете и залейте с глазурата.
Върнете плодовата торта обратно в хладилника да се стегне напълно.
Може да използвате и цели блатове, но на мен ми остават изрезки от тортите, които правя, и така ги оползотворявам.
Лятната плодова торта е готова.