Лятна плодова торта

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Лятна плодова торта
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Торта с вкус на лято - ароматна, вълнуваща и толкова лека!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 10 бр. Петит бьор с масло
  • блат - 300 - 350 г, какаови изрезки
  • за крема
  • сметана - 250 мл
  • заквасена сметана - 200 г
  • крем - 1 бр. Оле ванилия (около 80 г)
  • прясно мляко - 400 мл
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • желатин - 1 бр.
  • плодове - 250 г, малини, къпини и ягоди
  • глазура - ягодова, за торти
  • за сироприане
  • прясно мляко - подсладено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе крема с прясното мляко според указанието.

Разбийте сметаната и я прибавете към крема. Разбъркайте заквасената сметана със захарта. Добавете към крема и разбъркайте внимателно.

Пригответе форма 20-22 см. Потопете леко бисквити в млякото и ги подредете по края на формата. Направете блат с половината от изрезките и сиропирайте с мляко.

Изсипете 1/2 от крема и покрийте с останалите изрезки. Пак сиропирайте, изсипете част от крем и поръсете с плодовете (ягодите нарежете на кубчета). Покрийте ги с останалия крем и загладете.

Оставете в хладилника за 1 час да стегне. Извадете и залейте с глазурата.

Върнете плодовата торта обратно в хладилника да се стегне напълно.

Може да използвате и цели блатове, но на мен ми остават изрезки от тортите, които правя, и така ги оползотворявам.

Лятната плодова торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: