Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле с гъби и мащерка

Печено пиле с гъби и мащерка

Печено пиле с гъби и мащерка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
215 мин.
Порции
6
"Апетитна рецепта за пиле с гъби и мащерка - пиршество за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • гъби - 5 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • поправка за пиле - 1 с.л.
  • краве масло - меко
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печеното пиле с гъби и мащерка е много вкусно и любимо!

Измийте и почистете пилето. Посолете го от вън и от вътре. Намажете го с кравето масло навсякъде.

На дъното на гювеч с капак подредете картофите и морковите, нарязани на колелца. Сложете чушката и целината, нарязани на дребно, а гъбите на филийки. Натрошете пилешкия бульон.

Поставете пилето отгоре, поръсете го с подправките. Налейте виното и затворете с капака.

Поставете гювеча с пиле в студена фурна на 250 градуса за 20 минути, а след това намалете на 170 градуса.

Печете около 3 часа. Извадете, оставете леко да се охлади.

Сервирайте апетитното печено пиле с класическа зелена салата или друга гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: