Начин на приготвяне
Печеното пиле с гъби и мащерка е много вкусно и любимо!
Измийте и почистете пилето. Посолете го от вън и от вътре. Намажете го с кравето масло навсякъде.
На дъното на гювеч с капак подредете картофите и морковите, нарязани на колелца. Сложете чушката и целината, нарязани на дребно, а гъбите на филийки. Натрошете пилешкия бульон.
Поставете пилето отгоре, поръсете го с подправките. Налейте виното и затворете с капака.
Поставете гювеча с пиле в студена фурна на 250 градуса за 20 минути, а след това намалете на 170 градуса.
Печете около 3 часа. Извадете, оставете леко да се охлади.
Сервирайте апетитното печено пиле с класическа зелена салата или друга гарнитура по избор.