Начин на приготвяне
Обелете лука, моркова и чесъна.
Сложете ги в кухненски робот заедно с червената чушка и целината. Нарежете ги на дребно.
В тенджера под налягане налейте малко мазнина и запържете месото.
Добавете зеленчуците, картофите и гъбите, които предварително сте обелели и нарязали на филийки.
Щом омекнат, добавете доматеното пюре и налейте вода, колкото да покрие продуктите.
Сложете подправките и изчакайте пилето със зеленчуци да заври.
Затворете капака и засичайте 20 минути.
Отворете, извадете месото и го накъсайте на малки парчета.
Върнете към пилешката яхния в тенджерата.
Извадете 2 картофа, намачкайте ги с вилица и отново върнете в тенджерата.
Сервирайте пилето яхния с гъби и мащерка, докато топло.
Коментари