Нектар от праскови

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
105
207
26/08/2013
"Грехота е в сезона на прасковите да не приготвите няколко бутилки домашен нектар от праскови!"
Приготвяне45 мин.
Готвене10 мин.
Общо55 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 920
  • Преглеждания за месеца1875
  • Преглеждания за седмицата54
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте прасковите, почистете им костилките и ги смелете на пюре с мелачка, блендер, кухненски робот.

По желание може да прецедите плодовото пюре през сито, ако искате нектарът да е възможно най-фин.

Разбъркайте прасковената смес със захарта и водата, докато захарта напълно се разтопи.

Разпределете сока в почистени и сухи бутилки. Затворете ги плътно и ги стерилизирайте за 10 минути след завиране.

Лимоноизстисквачка със стъклен съд
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Лимоноизстисквачка със стъклен съд
4.50 лв.
Виж ››

Най-много витамини се съдържат в цитрусите, а свежият плодов фреш е мечта е летните горещи дни. Снабдете се и с двете с лимоноизстисквачката със стъклен съд. Освен изчеждането на лимонов сок за напитки и ястия, лимоноизстисквачката може да се ползва и с други цитруси, а стъкления съд удобно побира събраното количество. Три очарователни цвята.

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна Димова
прекрасен вкус и сме сигурни , че няма консерванти, домашно приготвеното е вкусно
9
0