Начин на приготвяне
Овкусяваме агнешкото със сол и черен пипер. Поставяме го в тава и добавяме малко вода, нарязан на лентички морков и 50 г масло.
Покриваме с фолио, за да не прегаря, и печем до готовност за около час - час и половина.
Щом е готово, режем месото на парченца, като отстраняваме костите и жилите. Слагаме го в тенджера заедно с моркова и мазнината от печенето, наливаме предварително приготвения бульон и го оставяме да заври.
Овкусяваме с малко масло, червен пипер, сол, дафинов лист и бахар.
Режем останалите моркови на лентички, чушките на едро, а лука - на големи кръгчета.
Запичаме зеленчуците на грил или на грил тиган, намазани с малко зехтин.
Щом са готови, ги прибавяме към агнешката супа. Добавяме и чесъна, нарязан на дребно. Посоляваме и оставяме да ври около час.
Към края добавяме спанака и нарязания домат и оставяме да ври още 10 минути.
Поднасяме супата от печено агнешко със зелении със ситно нарязан пресен магданоз.