Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от печено агнешко със зелении

Супа от печено агнешко със зелении

Daniel MilchevDaniel Milchev
Новак
23
Супа от печено агнешко със зелении
Снимка: NEVI
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Забъркваме вкусна супичка с агнешко и всякакви зелении, които имаме под ръка - чудна стана"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • масло - 100 г
  • бахар - 2 - 3 зрънца
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени + 2 бр. червени
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • спанак - 150 г
  • домати - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 30 мл
  • магданоз
  • зеленчуков бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме агнешкото със сол и черен пипер. Поставяме го в тава и добавяме малко вода, нарязан на лентички морков и 50 г масло.

Покриваме с фолио, за да не прегаря, и печем до готовност за около час - час и половина.

Щом е готово, режем месото на парченца, като отстраняваме костите и жилите. Слагаме го в тенджера заедно с моркова и мазнината от печенето, наливаме предварително приготвения бульон и го оставяме да заври.

Овкусяваме с малко масло, червен пипер, сол, дафинов лист и бахар.

Режем останалите моркови на лентички, чушките на едро, а лука - на големи кръгчета.

Запичаме зеленчуците на грил или на грил тиган, намазани с малко зехтин.

Щом са готови, ги прибавяме към агнешката супа. Добавяме и чесъна, нарязан на дребно. Посоляваме и оставяме да ври около час.

Към края добавяме спанака и нарязания домат и оставяме да ври още 10 минути.

Поднасяме супата от печено агнешко със зелении със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: