Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко с ориз и пресни зелении

Агнешко с ориз и пресни зелении

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Агнешко с ориз и пресни зелении1 / 3
21/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • масло - 150 г
  • ориз - 250 г
  • олио - 3 с.л.
  • зелен лук - 2 връзки
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 1 връзка пресен
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го натъркваме със смес от половината сол, черния и червен пипер и 100 г масло.

Слагаме го в тава с 2 ч.ч. вода, покриваме с фолио и го печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 2-3 часа, като го поливаме със соса от време на време.

В тиган запържваме в останалото масло и олиото измития ориз, добавяме нарязания лук, чесън, магданоз, джоджен и сол и разбъркваме.

Вадим месото от фурната и го махаме от тавата, изсипваме ориза и разбъркваме, ако има нужда добавяме още гореща вода, поставяме отново месото и връщаме във фурната да дозапечем, докато водата изври.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: