Начин на приготвяне
1. Измийте хубаво всички продукти и отцедете добре листните зеленчуци, за да не пускат вода. Аз ползвам центрофуга за тази цел, върши чудесна работа!
2. Обелете краставицата, ако не е домашна.
3. Накъсайте или нарежете марулката в голяма купа.
4. Добавете листенцата бейби спанак и руколата.
5. Нарежете на тънки кръгчета репичките и добавете в купата.
6. Нарежете на кръгчета и краставицата, добавете към останалите зеленчуци.
7. Овкусете свежата зеленчукова салата с подправките за дресинга.
Внимавайте с маслото от черен кимион - много е полезно, но има специфичен вкус и аромат, които не допадат на всеки, така че по-добре не прекалявайте с него.
8. Разбъркайте хубаво, поръсете с кедровите ядки и сервирайте свежарската пролетна салата.
Добър апетит!