Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Безглутенови малки питки с елда

Безглутенови малки питки с елда

Безглутенови малки питки с елда
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Малки питки с елда за всички у дома"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. голямо
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • микс от семена - 1 с.л. без глутен
  • ленено семе - 1 с.л. смляно
  • брашно от нахут - 100 г
  • елда - 100 - 150 г сварена
  • пресен лук - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусни питки с елда и нахут, подходящи за безглутенова диета. В купа разбиваме с вилица яйцето. Добавя се кисело мляко, олио, сварена сварена елда, и щипка сол.

Разбърква се на каша и сипваме брашно от смляно ленено семе, микс от семена и брашно нахут.

Прибавих ситно нарязани пера пресен лук и 1 к.л. бакпулвер, отново разбъркваме на гъста каша и лъжица се оформят 5-6 мини питки, като отгоре поръсваме семена.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност, правим проба с шишче за готовност на нашите безглутенови питки.

Хапваме Безглутеновите малки питки с елда, по всяко време, здравословни са!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: