Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Пролетна салата Мимоза

Пролетна салата Мимоза

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пролетна салата Мимоза
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Страхотна пролетна салата Мимоза, приготвена за нула време - любима ни е"

Необходими Продукти

  • аспержи - 300 г
  • пармезан - 30 г
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете дебелата бяла част от стъблата на аспержите.

Завържете ги на снопче и поставете изправени в тенджера.

Налейте вода до средата на стъблата и посолете. Захлупете съда, сварете аспержите за 10 мин.

Целта на това варене е стъблата да се сварят едновременно с горната част (пъпките), за които трябва само пара.

Сварете яйцата, настържете ги на едро ренде.

В подходяща чиния сложете половината от настърганите яйца, върху тях наредете аспержите и покрийте с останалите яйца.

Поръсете с люспи пармезан вашата салата Мимоза. Овкусете със струйка зехтин и няколко капки лимонов сок.

Аспержите са в сезона си, опитайте тази вкусна пролетна салата Мимозата!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: