Леща с бекон

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Леща с бекон2 / 2
27/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • леща - 230 г зелена или кафява
  • зехтин - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • бекон - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • кервиз - 1 стрък
  • домати - 400 г консервирани
  • риган - 1 с.л. сушен
  • черен пире
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете лещата за 3-4 минути и отцедете първата вода. Загрейте в дълбок тиган 2 с.л. зехтин и запържете съвсем ситно нарязания лук, по-едро нарязания бекон и едната скилидка чесън.

Пържете 5-6 минути и после добавете остатъка от зехтина, чесъна, ситно настърганите моркови, подправките (без солта), доматите и лещата. Долейте 1 л вода и варете ястието около 40 минути на тих огън под похлупак.

Поднесете лещата поръсена с овкусени със сол, черен пипер и сух джоджен домашно приготвени крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: