Леща с бекон и гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k9k12
Леща с бекон и гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
19/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Поднесете порция леща с бекон и гъби с препечени филийки хляб и се насладете на обяда"

Необходими Продукти

  • бекон - 6 лентички
  • гъби - 200 г
  • олио - 5 с.л.
  • червена леща - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • червена леща - 2 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещено олио се запържват лентичките бекон. Щом се зачервят, се изваждат върху кухненска хартия и на тяхно място се слагат нарязаните на филийки гъби.

Лукът, морковът и чушките се нарязват на дребно и се слагат на мястото на гъбите.

След кратко разбъркване се слага измитата червена леща и се налива се вода. Супата от леща се овкусява със сол, червен пипер и кимион.

Когато е почти готова, се прибавя един пасиран домат и нарязаните на дребно скилидки чесън.

Към вече сварената леща се прибавят запържените гъби и бекон.

Поднесете порция леща с бекон и гъби с препечени филийки хляб.

Независимо дали ще си приготвите чорба от леща, класическата леща яхния или салата от леща, лещата е изключително полезна и заслужава почетно място на вашата трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: