Начин на приготвяне
В сгорещено олио се запържват лентичките бекон. Щом се зачервят, се изваждат върху кухненска хартия и на тяхно място се слагат нарязаните на филийки гъби.
Лукът, морковът и чушките се нарязват на дребно и се слагат на мястото на гъбите.
След кратко разбъркване се слага измитата червена леща и се налива се вода. Супата от леща се овкусява със сол, червен пипер и кимион.
Когато е почти готова, се прибавя един пасиран домат и нарязаните на дребно скилидки чесън.
Към вече сварената леща се прибавят запържените гъби и бекон.
Поднесете порция леща с бекон и гъби с препечени филийки хляб.
Независимо дали ще си приготвите чорба от леща, класическата леща яхния или салата от леща, лещата е изключително полезна и заслужава почетно място на вашата трапеза.