Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Зеленчукова кремсупа с нахут

Зеленчукова кремсупа с нахут

Daniel MilchevDaniel Milchev
Новак
23
Зеленчукова кремсупа с нахут
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г
  • зеленчуков бульон - 400 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • грах - 150 г
  • масло - 30 г
  • свинска мас - 1 с.л.
  • хляб - 4 филии
  • чесън - няколко скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме сварения нахут в зеленчуковия бульон и доливаме прясното мляко. Пасираме до получаваме на хомогенна смес.

Слагаме маслото и овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме граха и връщаме нахутената супа на котлона да заври. Ако използваме консервиран грах, нужни са 1 или 2 минути, за да е готов.

Ако е замразен или пресен, първо трябва да го сварим и после да го добавим към зеленчуковата супа с грах. Пасираме още веднъж до гладка консистенция на нашата кремсупа.

Скилидките чесън настъргваме на ситно ренде, смесваме ги с маста, добавяме сол и пипер и намазваме филийките. Запичаме ги на фурна с горен реотан за 5-10 минути.

Поднасяме хляба към зеленчуковата супа с нахут.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: