Начин на приготвяне
Кипваме сварения нахут в зеленчуковия бульон и доливаме прясното мляко. Пасираме до получаваме на хомогенна смес.
Слагаме маслото и овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме граха и връщаме нахутената супа на котлона да заври. Ако използваме консервиран грах, нужни са 1 или 2 минути, за да е готов.
Ако е замразен или пресен, първо трябва да го сварим и после да го добавим към зеленчуковата супа с грах. Пасираме още веднъж до гладка консистенция на нашата кремсупа.
Скилидките чесън настъргваме на ситно ренде, смесваме ги с маста, добавяме сол и пипер и намазваме филийките. Запичаме ги на фурна с горен реотан за 5-10 минути.
Поднасяме хляба към зеленчуковата супа с нахут.