Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Зеленчукова кремсупа за имунитет

Зеленчукова кремсупа за имунитет

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Зеленчукова кремсупа за имунитет
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
23/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Отгоре добавете натрошено кравето сирене и поръсете зеленчукова кремсупа за имунитет със ситно нарязан магданоз."

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • моркови - 300 г
  • целина - 200 г
  • пащърнак - 100 г
  • лук жълт стар - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • карфиол - 2 - 3 розички
  • прясно мляко - 2 ч.ч. краве
  • пипер меланж - на вкус
  • солна вкус
  • краве масло - 0.20 г
  • сирене - 50 г бяло саламурено краве
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте си добре зеленчуците. Обелете и нарежете на парчета с приблизително еднакъв размер.

Сложете ги в тенджера и залейте с вода. Сложете тенджерата на средна степен на котлона да се вари.

Проверявайте с помощта на вилица и след като зеленчуците са се сварили напълно, долейте в тенджерата прясното мляко.

Овкусете зеленчуковата супа със сол и пипер меланж и върнете на котлона за още няколко минути.

Добре е млякото да е затоплено ими поне да е на стайна температура, преди да го добавите към здравословната супа. Разбъркайте.

С помощта на пасатор пасирайте зеленчуците до получаване на гладка пухкава кремообразна консистенция. След това добавете кравето масло и разбъркайте кремсупата.

Изчакайте да се поохлади няколко минути и изсипете в подходящи купи за сервиране.

Отгоре добавете натрошено кравето сирене и поръсете зеленчукова кремсупа за имунитет със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: