Начин на приготвяне
Измийте си добре зеленчуците. Обелете и нарежете на парчета с приблизително еднакъв размер.
Сложете ги в тенджера и залейте с вода. Сложете тенджерата на средна степен на котлона да се вари.
Проверявайте с помощта на вилица и след като зеленчуците са се сварили напълно, долейте в тенджерата прясното мляко.
Овкусете зеленчуковата супа със сол и пипер меланж и върнете на котлона за още няколко минути.
Добре е млякото да е затоплено ими поне да е на стайна температура, преди да го добавите към здравословната супа. Разбъркайте.
С помощта на пасатор пасирайте зеленчуците до получаване на гладка пухкава кремообразна консистенция. След това добавете кравето масло и разбъркайте кремсупата.
Изчакайте да се поохлади няколко минути и изсипете в подходящи купи за сервиране.
Отгоре добавете натрошено кравето сирене и поръсете зеленчукова кремсупа за имунитет със ситно нарязан магданоз.