Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците на яйцата със захарта продължително време - 10-15 минути. Добавете настърганата лимонова кора, лимонов сок и лъжица по лъжица брашното.
Объркайте леко сместа с разбитите на сняг белтъци. Сипете сместа в намазнена и поръсена с гaлета форма и пъхнете да се пече в умерена до слаба фурна.
Готовата платка се охлажда напълно и се разрязва на 2-3 отделни. За крема разбийте яйцата със захарта на водна баня, след това свалете и разбивайте, докато сместа се охлади с температурата на маслото.
Отделно разбийте маслото и го добавете лъжица по лъжица към яйчния крем. По желание добавете и разтопен, леко охладен шоколад в крема.
Слепете блатовете с крем, по желание сложете плод по избор и намажете отгоре тортата с разбита сметана. Поръсете с какао и оставете за няколко часа да престои преди да поднесете.