Торта Вилма

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Торта Вилма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
14

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • лимони - 1/2
  • брашно - 125 г
  • за крема
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 200 г краве
  • шоколад - 50 г бял или др.
  • сметана - разбита, за покриване
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците на яйцата със захарта продължително време - 10-15 минути. Добавете настърганата лимонова кора, лимонов сок и лъжица по лъжица брашното.

Объркайте леко сместа с разбитите на сняг белтъци. Сипете сместа в намазнена и поръсена с гaлета форма и пъхнете да се пече в умерена до слаба фурна.

Готовата платка се охлажда напълно и се разрязва на 2-3 отделни. За крема разбийте яйцата със захарта на водна баня, след това свалете и разбивайте, докато сместа се охлади с температурата на маслото.

Отделно разбийте маслото и го добавете лъжица по лъжица към яйчния крем. По желание добавете и разтопен, леко охладен шоколад в крема.

Слепете блатовете с крем, по желание сложете плод по избор и намажете отгоре тортата с разбита сметана. Поръсете с какао и оставете за няколко часа да престои преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: