Начин на приготвяне
Първо, приготвяте палачинките, като слагате всички продукти за тях в блендер и блендирате до получаването на хомогенна смес. Може да замените дозата протеин с брашно по избор + подсладител, а изварата - с цедено кисело мляко, сметана, рикота, маскарпоне.
Ако ви се стори много гъста, прибавете малко вода.
От получената смес изпичате няколко протеинови палачинки върху предварително загрят тиган.
Когато палачинките са готови, приготвяте крема. За него отново в блендер разбивате изварата, плодовете и подсладителя до получаването на гладък крем.
Ако кремът е много течен, по желание може да добавите желатин.
След това сглобявате палачинковата торта, като намазвате всяка една с крема и добавяте плодчета.
Накрая декорирате с останалите плодове и кокосови стърготини или други продукти по желание.
Хубаво е да оставите мини протеинова палачинкова торта в хладилника поне за няколко часа или едно денонощие.
Коментари