Месен хляб

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
947
239
525
Месен хляб1 / 2
28/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви80 мин.
Общо100 мин.
Порции4-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязваме лука и чесъна. Стъблата целина се нарязват на тънки парчета и заедно с наситнените зеленчуци се запържват за до омекване в силно сгорещеното масло.

В дълбока купа смесваме двата вида кайма, омекналите запържени зеленчуци, кетчупа, всички останали продукти и подправки, без резените бекон.

От сместа омесваме овален или продълговат хляб, който прехвърляме в предварително намазнена форма за печене. Отгоре покриваме с резените бекон и изпичаме за около 70-80 минути в загрята на 180 градуса фурна. От време на време поливаме със соса от печенето.

Поднасяме със сезонна салата по избор.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: