Свинско рагу

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
28/08/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 278
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обикновено това ястие се прави след като се заколи прасето. Щом месото му престои един ден, се нарязва на парчета, които се посоляват със сол и пипер.

В тенджера изпържете сланината и шунката, предварително нарязани. Добавете месото, нарязания по-едро лук, карамфилчетата, дафиновите листа, черен пипер, бахар.

Добре изпърженото и зачервено месо залейте с виното, бульон или вода и го варете до омекване. Омекналото месо прецедете.

Пригответе запръжка от маслото и брашното, застройте с нея прецедения сос на ястието, който се застройва и с разбити жълтъци. В соса добавете парче краве масло и месото.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар