Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско рагу със зеленчуци

Свинско рагу със зеленчуци

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Свинско рагу със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • боб - 200 г
  • моркови - 200 г
  • гъби - 200 г
  • картофи - 300 г
  • лук - 150 г малки лукчета
  • олио - 80 мл
  • картофено брашно - 1 с.л. счупена
  • бяло вино - 100 мл
  • домати - 600 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба в студена вода от предната вечер. На следващия ден отцеждаме водата, заливаме го със студена вода и варим до омекване.

Свинското месо разделяме на 4 порции по 100 грама. Осоляваме го от всички страни и го изпържваме до покафеняване. Когато месото се запържи, сипваме малко вода, намаляваме котлона и задушаваме.

Към поомекналото месо добавяме целите лукчета и нарязаните моркови. Задушаваме няколко минути, след което добавяме и нарязаните гъби, доматите, обелени и и нарязани на едри парчета, картофите, нарязани на кубчета и сварения боб.

Заливаме ястието с чаша вино, в която сме размили брашното и задушаваме на умерен огън до готовност. Посоляваме преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: