Начин на приготвяне
Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте на сняг и оставете настрани.
Към жълтъците прибавете всички останали продукти и разбийте хубаво. Накрая прибавете разбитите белтъци и объркайте сместа с шпатула.
Разделете сместа на 3 равни части и изпечете три отделни блата.
Ползвам тава с диаметър 20 см. Задължително покрийте тавата с хартия за печене.
Печете блатовете за торта на 180 °C за около 20 минути, но това зависи от фурната.
Готовите блатове оставете да изстинат.
Сиропирайте блатовете с бадемово или кокосово мляко. Блатовете стават много тънки.
Пригответе крема за нашата сметанова торта. Разбийте сметаната на гъст крем. След това към нея се прибавят маскарпонето, подсладителя и лимоновия крем. Разбийте отново.
Кремът става доста като количество, на мен ми остана малко.
Сглобете лимоновата торта и я приберете в хладилника за няколко часа.
Използвам тази рецепта за лимонов крем.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия.
Коментари