Виенски кюфтета

Ваня ЛиВаня ЛиНовак
29/08/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 806
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно главата лук и я смесете с каймата, накиснатия и добре отцеден хляб, яйцето и подправките и добре объркайте. От каймата оформете кръгли кюфтенца, които изпържете до готовност в силно сгорещеното масло.

Извадете кюфтетата и ги приберете на топло. Леко намалете котлона и в същата мазнина запържете брашното до златисто. Сипете прясното мляко на тънка струйка, като бъркате непрекъснато. Оставете соса да ври 10 минути на тих огън.

Свалете соса, добавете само жълтъците на яйцата и разбъркайте до пълното им смесване. Добавете индийското орехче.

Поднесете кюфтенцата гарнирани с резени лимон и обилно полети с така приготвения сос.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Agatta
Agatta
11.10.2013 18:00
Казано с други думи -кюфтета фрикасе!?
0
0
йовчо
йовчо
01.09.2013 17:29
Брей,добре че прочетох статият ,за да разбера че цял живот съм ял на раб.стол виенски кюфтета.
3
0