Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Безглутенов сладкиш с круши

Безглутенов сладкиш с круши

Безглутенов сладкиш с круши
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
47 мин.
Порции
9
"Вкусен сладкиш с круши без глутен - насладете се"

Необходими Продукти

  • круши - 3 средни, зрели, сочни
  • яйца - 2 бр.
  • цедено кисело мляко - 150 г сметана
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1/4 ч.л.
  • звезден анасон
  • черен пипер - щипка
  • стевия - 3 - 5 с.л. течна, зависи от сладостта на крушите
  • царевично брашно - 100 г
  • брашно от елда - 50 г
  • орехи - стафиди, бадеми т.н. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този сладкиш с круши обелвате и нарязвате крушите на средно големи кубчета.

Поръсете ги с 1 лъжица стевия и подправките.

Отделно разбийте 2-те яйца, сметаната, содата, останалата стевия, канела и брашното за безглутеновия сладкиш.

Трябва да стане малко по-гъсто от смес за кекс.

В тава от йенско стъкло сложете крушите, отгоре изсипете сместа и нека почине 15-тина минути.

Безглутеновият сладкиш с круши се пече на 170 градуса 35-45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: