Агнешко мезе

19/04/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки черен дроб - 500 г
  • марината - 200 мл
  • сода за хляб - 1/4 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сочно агнешко, което заслужава да бъде на всяка трапеза! Приготвяме го като най-напред почистваме черният дроб от ципите. В купа се смесва прясно мляко, горчица, лимонов сок, сода за хляб и се разбърква.

Залива се дроба с марината за агнешко и оставяме в хладилника за 3 часа да си поеме. После се отцежда, измива се с вода и се подсушават.

Омазнява се с 2-3 с.л. олио. Загрява се грил тиган и печем от двете страни по 2-3 минути като се обръща с щипка без да се боде.

Изважда се и тогава се поръсва със сол.Чудесно агнешко мезе с чаша бира.

Добър апетит с това страхотно бирено мезе!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар