Шарени курабийки с мас

Шарени курабийки с мас
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • мас - 50 г разтопена
  • сода за хляб - 1равна ч.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • брашно - 450 - 500 г
  • захарни пръчици - цветни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, докато се разтопи добре.

Добавя се кисело мляко с разбита в него сода и бакпулвер.

Сипва се разтопена мас, ванилия и кора от настърган лимон.

Смесват се продуктите и замесваме средно тесто, да не лепне.

Късаме топчета, оформя се фитил около 20 см и двата края се усукват като въже.

Нареждаме приготвените курабии в тава, отгоре се намазва с разбит белтък, поръсваме захарни шарени пръчици.

Печем шарените курабийки с мас в загряха фурна 180°C с около 15 -20 минути и готово!

Чудесни и лесни сладки за празник!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: