gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Пролетна тигрова салата

Пролетна тигрова салата

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3712k1k1k3
Пролетна тигрова салата
Снимка: Аника Войт
1 / 4
19/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим тази пролетна салата, започваме с измиването на зеленчуците.

Марулята се измива старателно лист по лист. След което я оставяте да се изцеди добре от излишната вода. Перата лук и репичките също се обелват и измиват под течаща вода.

Яйцата сварете във вряла вода за 8-10 мин. Щом са готови, ги полейте със студена вода, за да изстинат по-бързо и ги обелете.

Нарежете на тънки линии марулята, лука и репичките. Подсолете ги и овкусете с олио на вкус. Разбъркайте ги и поставете вкусната зелена салата в подходяща дълбока салатна купа.

Обелените яйца нарежете на по 4 парчета и наредете върху зеленчуците. Върху тях минете със редуцирания оцет, така че да се получи имитация на тигрова шарка.

Поднесете пролетната тигрова салата с прибор за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: